Németh András, elektronikai technikus

2014 tavaszán sikeresen leérettségiztem és azt a döntést hoztam, hogy szakmát fogok tanulni. Szeptemberben be is iratkoztam a szombathelyi „Puskás”-ba, ahol az elekrotechnikus szakma mellett döntöttem. A képzés duális volt, így az oktatás gyakorlati részét az iQor Global Services-nél töltöttem.

Az iskola önmagában sok mindent megtanított nekünk, de főleg a lexikális tudásunkat fejlesztették. Ezért van szükség arra, hogy legyen gyakorlati oktatás is, főleg ha az egy külsős helyen van. A duális képzés keretében tanulószerződést kötöttünk, ami igazából egy „ösztöndíjat” is biztosított. Nekem mint kollégistának hatalmas segítség volt, hogy a tanulásommal egy kis költőpénzhez is juthattam.
Az iQorban minden meg volt adva ahhoz, hogy a szakma gyakorlati oldalát elsajátítsuk, kis csoportunkban (6 fő) mindenkire jutott elég idő és odafigyelés.

És ami a legfontosabb, hogy a megszerzett vizsgával az iQor a szakmában, mint MUNKÁS szívesen lát minket. Ez nem kis dolog, hiszen kezdő munkavállalóként gyakran korlátozottak a lehetőségek, viszont így volt egy biztos alapunk a jövőnkkel kapcsolatban. A szakmai vizsga megszerzése után én is és 5 másik csoporttársam is itt kezdett dolgozni. Szakmát tanulni nem a legegyszerűbb, de megéri.